P&V Groep stapt voor Dokters van de Wereld

Zoals ieder jaar organiseerde de P&V Groep ook in 2022 haar solidariteitsactie P&V Group For Life. Die bracht in 2022 10.000 euro op voor Dokters van de Wereld.

Warmste Wandeling

Op vrijdag 14 oktober stapten 300 collega’s mee in een sponsorwandeling door het Zoniënwoud. Na enkele jaren afwezigheid door corona kon de gezamenlijke wandeling weer doorgaan en deze keer langs een parcours door de groene long van Brussel.

Met deze actie, die tegelijk een informele verbroedering is tussen medewerkers uit Brussel, Antwerpen en Namen, werd geld ingezameld voor Dokters van de Wereld. Iedere deelnemer stortte bij inschrijving minstens 10 euro voor het goede doel.

Warmste Afterwork

Stappen voor het goede doel … dat was ook het opzet van de twee afterworks die het jongerennetwerk van de P&V Groep organiseerde in december.

Ook deze twee activiteiten leveren nog een extra cent op voor P&V Group For Life.

Het totale ingezamelde bedrag bedroeg 7.453,5 euro. De P&V Groep rondde dit af tot een eindbedrag van 10.000 euro.

P&V Group For Life

De P&V Groep organiseert ieder jaar, samen met de Stichting P&V, een eindejaarsactie voor het goede doel: P&V Group For Life.

Tijdens deze campagne is de Warmste Wandeling  gewoonlijk de belangrijkste activiteit om medewerkers te mobiliseren. Daarnaast zijn er nog kleinere initiatieven en medewerkers kunnen ook zelf iets op poten zetten om geld in te zamelen, bijvoorbeeld een wafelverkoop, een boekenmarkt, een yogasessie voor de collega’s, een concertje enz.

De voorbije jaren werden al diverse organisaties gesteund, waarvan vele zich sterk inzetten voor jongeren: Cachet, CAP48, City Pirates, Duo For a Job en YouthStart.

Waar gaat de 10.000 euro naartoe?

Dokters van de Wereld verleent gratis medische, sociale en psychologische hulp aan mensen die het moeilijk hebben. Dat doen ze onder andere in hun zorgcentra en antennes in Brussel, Antwerpen, Oostende, Brugge, La Louvière en Namen. Daarnaast zetten ze mobiele teams in om de meest kwetsbare mensen op te zoeken en te helpen.

Kom meer te weten op hun website of Facebookpagina.

Het laatste woord is voor Michel Genet (algemeen directeur Dokters van de Wereld)

Wat een mooi eindejaarsgeschenk ! Deze geste raakt ons diep en we zijn jullie enorm dankbaar. We zijn heel blij dat we kunnen rekenen op de P&V Groep en op de solidariteit van haar medewerkers tijdens de wandeling die de Stichting P&V organiseerde en jullie andere acties. Bedankt aan iedereen die hieraan bijgedragen heeft. Met jullie giften kunnen onze teams zich blijven inzetten voor kwetsbare mensen en hen de nodige medische en psychologische hulp aanbieden."

2 januari 2023