Collega’s P&V Groep ontvangen jongeren met open armen

Maak kennis met Talented Youth Network (TYN), een van de jongerenorganisaties die hulp krijgen van onze collega’s in het kader van het vrijwilligersproject BOOST.

Samenwerken met en voor jongeren

BOOST is een initiatief van de Stichting P&V, samen met tientallen gedreven medewerkers van de P&V Groep. Groepjes collega’s werken gedurende één jaar samen met een organisatie die werkt met en voor jongeren.

Onze collega's boden al juridisch advies bij het schrijven van statuten en het oprichten van een vzw. Ze deden checks van verzekeringsportefeuilles van organisaties of gaven introducties aan jongeren over het belang van verzekeringen. Ze boden hulp bij crowdfunding, begeleidden communicatieprojecten, gaven IT-ondersteuning, hielpen bij het uitwerken van sollicitatiecursussen en leiderschapstrainingen enz.

Al deze organisaties hebben een partnership met de Stichting P&V en hebben vaak behoefte aan externe expertise om hun werking te verbeteren. Zo kunnen ze zich nog meer toeleggen op hun kerntaak: het begeleiden van jongeren.

Talentvolle jongeren te gast in de P&V-toren

Een van die organisaties is TYN (Talented Youth Network). In Brussel en Wallonië organiseren zij workshops die jongeren uit kansarme gebieden helpen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Vorig jaar werkte een BOOST-team samen met TYN aan de analyse van hun communicatie. Dit jaar krijgen ze hulp bij hun zoektocht naar een nieuw pand in Brussel waar ze hun kantoor kunnen inrichten. Ook helpen we hen om nieuwe sprekers en experts te vinden voor hun workshops.

Op korte termijn zocht TYN een locatie waar ze tijdens de schoolvakanties hun workshops kunnen houden. Onze BOOST’ers zetten hiervoor met plezier de deuren van de P&V-toren in Brussel open.

Recent was TYN nog te gast bij ons en we gingen langs met een camera om te praten met Lise Cirillo van TYN en Gilles Doutrelepont, een van onze collega’s die TYN helpen in het kader van BOOST.

BOOST is een initiatief van onze collega’s samen met de Stichting P&V, die dit jaar 25 jaar bestaat. Lees hier meer over de Stichting P&V.

12 mei 2023